Связаться Зв'язатися

Порядок зміни неподільного об’єкту на подільний

Неподільний об’єкт — це об’єкт, у якому відсутні майбутні об’єкти нерухомості і на який після введення в експлуатацію буде зареєстровано одне право власності на весь об’єкт.

Якщо ви вже зареєстрували спеціальне майнове право на неподільний об’єкт і хочете змінити його на подільний — вам насамперед треба внести зміни в проєктну документацію й подати ПЗД (повідомлення про зміну даних у частині корегування проєкту).

При внесенні проєкту в ЄДЕССБ треба виділити майбутні об’єкти нерухомості з ідентифікаторами та ін., оскільки наявність майбутніх об’єктів нерухомості у відповідному об’єкті має бути передбачена проєктною документацією на будівництво.

Далі дійте за цим алгоритмом дій:

  • Здійснюєте державну реєстрацію припинення спеціального майнового права на неподільний об’єкт незавершеного будівництва.
  • Здійснюєте державну реєстрацію спеціального майнового права на подільний об’єкт незавершеного будівництва за особою, за якою було зареєстровано спеціальне майнове право на неподільний ОНБ.
  • Наступним кроком має бути державна реєстрація спеціального майнового права на всі майбутні об’єкти нерухомості (МОН), які є частинами новоствореного подільного ОНБ, за особою яка була власником неподільного ОНБ.
  • Вже після всіх виконаних пунктів треба виконати державну реєстрацію обтяження речових прав на майбутні об’єкти нерухомості, що входять до гарантійної частки, і на подільний об’єкт незавершеного будівництва.

Тепер розглянемо порядок зміни подільного об’єкта незавершеного будівництва

Головна умова здійснення такої зміни – відсутність у подільному об’єкті майбутніх об’єктів нерухомості (МОНів), які відчужено.

Зміна подільного об’єкта на неподільний відбувається за наступним алгоритмом:

  • внесення змін у проєктну документацію й подання Повідомлення про зміну даних щодо коригування проєкту;
  • державна реєстрація припинення спеціального майнового права на подільний ОНБ й усі майбутні об’єкти нерухомості, які є складовими частинами подільного ОНБ;
  • державна реєстрація припинення обтяження речових прав на МОНи, включені до гарантійної частки, та на подільний ОНБ;
  • державна реєстрація спеціального майнового права на неподільний ОНБ за власником спеціального майнового права на подільний ОНБ.

Якщо спеціальне майнове право (СМП) на майбутні об’єкти нерухомості (МОН) зареєстровано за декількома особами (наприклад, замовником будівництва й девелопером), частка кожної з них у неподільному об’єкті незавершеного будівництва визначається договором, що підлягає нотаріальному посвідченню.

Звертайтесь до фахівців Консорціуму CLC Group, щоб бути впевненими у вирішенні своїх задач!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Очікуйте дзвінка на протязі години

Ми в соц. мережах

Мы в соц. сетях