Связаться Зв'язатися

Реконструкція об’єкта, на який оформлено право власності, в подільний об’єкт

Уявімо, що у вас є об’єкт нерухомого майна, який Ви хочете реконструювати в подільний об’єкт, у складі якого будуть наявні майбутні об’єкти нерухомості (МОН), і ви плануєте залучати кошти третіх фізичних або юридичних осіб на реконструкцію такого об’єкта.

Важливою умовою для такого “перетворення” об’єкта є відсутність в об’єкті нерухомого майна складових частин, які є самостійними об’єктами нерухомого майна.

Якщо ця умова виконується — треба діяти за цим алгоритмом:

  • При розробленні проєктної документації на реконструкцію в проєкті має бути передбачена наявність майбутніх об’єктів нерухомості (МОН), а також усе правильно внесено в ЄДЕССБ (кожен МОН).
  • Отримуємо дозвіл на виконання будівельних робіт за звичайною процедурою.
  • Державна реєстрація припинення права власності на існуючий об’єкт нерухомого майна (той, що ви реконструюєте).
  • Державна реєстрація спеціального майнового права на подільний об’єкт незавершеного будівництва за попереднім власником об’єкта нерухомого майна.
  • Державна реєстрація спеціального майнового права на всі майбутні об’єкти нерухомості, які є частинами новоствореного подільного ОНБ, за особою, право власності якої на відповідний об’єкт припинено. Або за девелопером будівництва у разі наявності «девелоперського договору».
  • Державна реєстрація обтяження речових прав на майбутні об’єкти нерухомості, включені до гарантійної частки, та на подільний об’єкт незавершеного будівництва.

Також при наявності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомостей щодо обтяження речових прав на об’єкт нерухомого майна або його частину — необхідно отримати письмову згоду обтяжувача.

Звертаємо увагу, що така процедура не поширюється на об’єкти культурної спадщини.

Звертайтесь до фахівців з юридичного супроводу об’єктів будівництва консорціуму CLC Group, щоб бути впевненими у вирішенні ваших задач!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дякуємо!

Очікуйте дзвінка на протязі години

Ми в соц. мережах

Мы в соц. сетях